Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK

Whisky - Livets vand...

Whisky er gennem de sidste mange år blevet enormt populær her hjemme, såvel som i resten af verdenen. Selvom 85 til 90 % af alt den whisky, der produceres ender sit liv som en blendet whisky, er interessen for gode single malts herhjemme størst.

Whisky fremstilles i mange forskellige kvaliteter og prislag. Lige fra de helt billige "grænsehandelsvarer" som man kan bruge til forurene sin kaffe med til dyrere og relativt sjældne flasker. Så der findes Blended Whisky for enhver smag og pengepung.

Vin- & delikatessehuset har er fint online udvalg af single malt whisky. Sortimentet online dækker som regel over 70 - 75 forskellige typer whisky . De fleste er aftapninger fra bla. Duncan Taylor, Signatory Vintage, Hunter Liang m.fl. Desuden er vi stærke i The Arran Malt, GlenDronach og Kilchoman.

Klik videre for at se vores store udvalg whisky online.

Underkategorier

 • Duncan Taylor
  Duncan Taylor har mange spændende whiskyer. Firmaet blev startet i 1938 af Abe Rosenberg, og råder over mange tusinde fade fra stort set alle skotske distellerier. Dermed er Duncan Taylor altid leveringsdygtige i helt fantastiske og enestående whiskyer.
 • Edradour
  Edradour Skotlands mindste distelleri - Stor whisky fra st lille distelleri Vin- & delikatessehuset har gerne et lille udvalg af whisky fra det mindste distelleri i Skotland. Edradour destillierer ca. 12 fade om ugen. Det er  meget lidt.
 • GlenDronach Distillery...
  GlenDronach Distillery Blev grundlagt helt tilbage i 1826, og var allerede dengang berømt for sine sherry mættede whisky. Destilleriet har over årene skiftet ejer adskillige gange, og var frem til 2008 ejet af Pernod Ricard. I de seneste år var Glendronach noget forsømt og overset. Men i 2008 købte  Billy Walker, som også ejer Benriach Distillery Co, Glendronach. Siden har destilleriet fået genskabt sit ry for at fremstille fremragende sherry præget whisky. Udover en 12, 15, 18 og 21 års whisky, udgår der også fremragende enkeltfads aftapninger af gammelt whisky fra Glendronach. Disse er meget efterspurgte. Af hver aftapning kommer der somregel kun 200 - 300 flasker.
 • Higland region
  Highland region Highland region er opdelt i 4 regioner ( 5 hvis man tæller Speyside med som en region i Highland regionen). West Highlands dækker det vestligste område med Mull, Oban og Campbeltown som de mere kendte områder. East Highland dækker østkysten op til Aberdeen og over til Pitlochry som noget af det vestligste. Central Highlands er det største område med Loch Lomond som det sydligste videre op til Fort Williams og op mod Inverness. North Highlands er det øverste del af fastlandet, nord for linien man kan trække fra Oban og op til Inverness. Speyside er egentlig en del af Highland regionen, men den regnes af de fleste som sin egen region.
 • Islay
  Whisky fra Islay er røg på flaske Røget whisky fra Islay er meget populært. Specielt i Danmark, men også i resten af Skandinavien, hylder man whisky med masser af tørv, røg og salt. De kendte destillerier er Ardbeg, Bowmore, Bruichladdich, Bunnahabhain, Coal Isla, Kilchoman, Lagavulin, Laphroaig der alle producerer idag. Af lukkede destillerier på Islay er Port Ellen blevet meget populær pga. de stærkt begrænsede releases der er blevet givet fri efter destilleriet lukkede.
 • Speyside
  Speyside har den største koncentration af destillerier. - Speyside Region er den del at highland med flest distellerier, koncentreret omkring River Spey.
 • GlenGlassaugh Distillery
  Destilleriet blev grundlagt af "the Glenglassaugh Distillery Company" i 1890'erne. Her blev den drevet indtil 1907, hvor den blev lagt "i mølposen" helt frem til 1931. Derefter genåbnet i 1936 med en pause i produktionen  1959 -1960, hvor den fik en omfattende renovering. Det "nye" destilleri fungerede frem til 1986, hvorefter den har været åbnet kortvarrigt og lukket igen. I perioden fra 1907 frem til 1960 blev der relt kun produceret whisky nogle ganske få af årene. Derfor findes der ikke meget af disse fortræffelige single malts. Idag er det Billy Walker, som også ejer og driver BenRiach og GlenDronach destillerierne, der har fyret op under kedlerne. Ambitionen er at bringe GlenGlassugh op til fordoms storhed.
 • Kilchoman
  Kilchoman Distillery er et af Skotlands nye fremadstormende destillerier bellignde på Islay, blev Kilchoman grundlagt i 2005 som det yngste og mindste destilleri på Islay. Vin- & delikatessehuset har haft whisky fra Kilchoman på hylderne siden allerførste whisky blev frigivet i 2009. Siden er der kommet den ene fabelagtige whisky efter den anden, med Kilchoman Machir Bay som bestseller senest godt suppleret af Kilchoman Original som er på fadstyrke. Alt øvrig whisky fra Kilchoman aftappes som single cask aftapninger eller i små batches som Loch Gorm, der er deres påpulære whisky med sherry finish. Kilchoman er et farm destilleri, og alt er fremstillet på farmen. BACK TO THE ROOTS kan man sige.
 • The Arran Malt Distillery
  The Arran Malt Distillery The Arran Malt Distllery er etableret i 1995 på Arran, den sydligste ø i øgruppen Hebriderne. Dermed er det første distelleri på Arran i 150 år. Distelleriet tapper selv alt den whisky de producerer. Enkelte flasker har jeg selv været med til at udvælge på mit besøg på distelleriet.
 • Adelphi Selection
  Adelphi Selection er en af skotlands ypperste, når det gælder aftapninger af enkelt fade "Single Casks" i udsøgt kvalitet. Adelphi skuffer aldrig. Selvom man finder en aftapning fra et destilleri, man kender i forvejen, er der altid en super overraskelse og oplevelse, når den kommer fra Adelphi's hånd. Adelphi Selection har specialiseret sig i at finde lige netop de fade, som får det allerbedste frem i whiskyen. Kritierne for at et whiskyfad bliver udvalgt er, at den er sjælden, moden og frem for alt smager rigtig godt. Adelphi whiskyer er sjældne og efterspurgte. Så sjældne at Adelphi kun acceptere gennemsnitlig 4% af de tilbud de får.
 • Blackadder
 • Signatory Vintage
  Signatory Vintage - de bedste aftapninger Hos Vin- & delikatessehuset forhandler vi single malt whisky fra Signatory Vintage, som er kendt for sine fine aftapninger. De fleste er enkelt fade eller ganske få fade, som enten tappes ved 46 % alkohol eller i Decanter serien ved fadstyrke. Find din yndlings dram blandt Signatory Vintage's utallige spændende aftapninger fra de bedste skotske destillerier.
 • Blends
  Over 80 % af alt den whisky der produceres er blended whisky. Vi er nok mest tilbøjelig til at se lidt ned på disse blendede whiskies. Nogle er da også temmelig tarvelige eller intetsigende, men iblandt det brogede udvalg findes der også særdeles fremragende mærker. Vin- & delikatessehuset  har nogle stykker, som vi er særdeles stolte af at have i vores sortiment. 
 • Speyside Distillers
  Etableringen af destilleriet Speyside skyldes primært en enkelt mands drøm og enorme indsats.  George Christie  var en tidligere ubådskaptajn, der drømte om at opføre et lille smukt ”håndværks-destilleri”, og i 1956 købte han et stykke land i Drumguish ved Kingussie i den sydligste ende af Speyside. Der kom dog til at gå fire år, inden byggeriet startede, og endnu 25 år før det var færdigbygget - og så lige yderlige tre år inden det begyndte at producere. Allerede før destilleriet stod færdig i 1987, havde George Christie måttet sælge hele herligheden, men han forblev en hyppig gæst på destilleriet lige indtil hans død i 2012.  I dag ejes destilleriet af ”Harvey’s of Edinburgh” , og det fremstår som et af Skotlands smukkeste og mest romantiske destillerier. Det er kun udrustet med et enkelt sæt potstills, og den maksimale årlige produktionskapacitet er kun omkring 600.000 liter.  Spiritusfirmaet Harvey’s of Edinburgh har en meget lang og spændende historie. Firmaet blev etableret helt tilbage i 1770 af brødrene John og Robert Harvey, og har tidligere både opført og drevet af flere skotske destillerier, for eksempel Bruichladdich på Islay for at nævne et. Også whiskymærket SPEY har en lang historie, da dette mærke blev udviklet af Harvey’s helt tilbage i 1800-tallet. I mange år har familien opkøbt maltwhisky til brandet på forskellige destillerier, bl.a. på Speyside Distillery igennem de seneste årtier. Efter opkøbet af destilleriet i 2012 er brand og destilleri nu forenet i en enhed. I mange år har SPEY været et væsentlig whiskymærke i østen. Bl.a. i Taiwan, hvor det i dag er den 3. bedst sælgende maltwhisky. I Europa har SPEY stort set været en godt skjult hemmelighed, der imidlertid nu er afsløret, og i de kommende år vil whiskyen fra Speyside Distilleres helt sikkert vinde mange hjerter blandt whiskyfans i hele Europa, hvor Harvey’s nu for alvor er begyndt at udbrede kendskabet til whiskyen.
 • Adelphi Distillery
  ´Whisky fra Adelphi Distillery er ikke tilsat farvet på nogen som helst måde. Den naturlige farve fra fadene giver den bedste og mest originale smag samt en bedre ide om, hvilket type fad det har været i. Karamel påvirker smagen i ​​whiskyen og er derfor altid bandlyst hos de fleste kvalitets aftappere af whisky.  Adelhi Single cask whisky aftapninger er meget sjældne. Kun ca. 4% af den whisky som Adelphi for ind, vælger de at tappe selv. Resten byttes videre til andre fade. Der tappes typisk fra 200 til 600 flasker fra hvert fad. Fadene er meget individuelle og smagen kan aldrig gentages, når en tønde er færdig. Det er det unikke ved disse aftapninger fra Adelphi, som må siges at være noget af det ypperste man kan købe på markedet i dag.
 • Wolfburn Distillery
  Wolfburn Distillery blev oprindeligt etableret af Smith i 1821. Destilleriet er det nordligst placerede på det skotske fastland i udkanten af Thurso, Caithness. Fra at være det største destilleri i området er det siden (formenlig omkring 1870) lukket ned og siden blot reduceret til en ruin. Da et nyt team ville starte det op igen fandt det de selv betegner som en dynge sten. Man valgte derfor at bygge et nyt destillri 
 • The Old Malt Cask
  The Old Malt Cask er en serie fra den uafhængige aftapper Hunter Laing. Serien indholde en  række af usædvanlige og elegante aftapninger, der repræsenterer noget af det fineste Schotch Single Malt på markedet.
 • Hepburn's Choice
  Hepburn's Choice er en serie af relativt unge whiskyer fra Hunter Laing, hvor de ældste aftapninger er maksimum 12 år gamle. De har dog alle opnået en flot smag og finish og er absolut drikkemodne. Alle aftapninger er naturligvis single cask og aftappet ved 46%. Heriblandt kan man sagtens finde en perle til samlingen.
pr. side
Viser 1 - 12 af 50
Viser 1 - 12 af 50