Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK

Speyside Distillers

Etableringen af destilleriet Speyside skyldes primært en enkelt mands drøm og enorme indsats. George Christie var en tidligere ubådskaptajn, der drømte om at opføre et lille smukt ”håndværks-destilleri”, og i 1956 købte han et stykke land i Drumguish ved Kingussie i den sydligste ende af Speyside. Der kom dog til at gå fire år, inden byggeriet startede, og endnu 25 år før det var færdigbygget - og så lige yderlige tre år inden det begyndte at producere. Allerede før destilleriet stod færdig i 1987, havde George Christie måttet sælge hele herligheden, men han forblev en hyppig gæst på destilleriet lige indtil hans død i 2012.

 I dag ejes destilleriet af ”Harvey’s of Edinburgh”, og det fremstår som et af Skotlands smukkeste og mest romantiske destillerier. Det er kun udrustet med et enkelt sæt potstills, og den maksimale årlige produktionskapacitet er kun omkring 600.000 liter.

 Spiritusfirmaet Harvey’s of Edinburgh har en meget lang og spændende historie. Firmaet blev etableret helt tilbage i 1770 af brødrene John og Robert Harvey, og har tidligere både opført og drevet af flere skotske destillerier, for eksempel Bruichladdich på Islay for at nævne et. Også whiskymærket SPEY har en lang historie, da dette mærke blev udviklet af Harvey’s helt tilbage i 1800-tallet. I mange år har familien opkøbt maltwhisky til brandet på forskellige destillerier, bl.a. på Speyside Distillery igennem de seneste årtier. Efter opkøbet af destilleriet i 2012 er brand og destilleri nu forenet i en enhed.

I mange år har SPEY været et væsentlig whiskymærke i østen. Bl.a. i Taiwan, hvor det i dag er den 3. bedst sælgende maltwhisky. I Europa har SPEY stort set været en godt skjult hemmelighed, der imidlertid nu er afsløret, og i de kommende år vil whiskyen fra Speyside Distilleres helt sikkert vinde mange hjerter blandt whiskyfans i hele Europa, hvor Harvey’s nu for alvor er begyndt at udbrede kendskabet til whiskyen.

Viser 1 - 5 af 5
Viser 1 - 5 af 5